Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/9/1/senseboardinc.com/httpd.www/inc/kryn/misc.init.php on line 3 Senseboard Sweden | PLM

Kort om PLM

Product Life-cycle Management (PLM) omfattar allt från kravhantering och tidiga produktkoncept till hur en produkt återvinns när den skall fasas ut. Det är många olika aktörer som medverkar under en produkts livscykel och de har ett gemensamt nämligen att få tillgång till aktuell och tillförlitlig information för att kunna ta rätt beslut i skilda situationer.

Studier har visat att upp till 40% av en ingenjörs arbetstid kan gå åt att söka information som redan finns. Tidsåtgång och kostnader för en ny produkt kan sänkas avsevärt om man kan återanvända redan utvecklade komponenter och information. Tillgång till aktuell och tillförlitlig information är därför en avgörande konkurrensfaktor i allt arbete kring att utveckla, producera och marknadsföra en produkt.

Idag finns ett väl utvecklat IT-stöd för PLM i form av olika standardsystem. Alla företag är olika och en implementering av PLM system ser därför olika ut i skilda företag. Det krävs kunskap och erfarenhet att implementera ett PLM system så att effekten blir den avsedda vare sig det handlar om att reducera produktutvecklingstider, förbättra samarbete med leverantörer eller reducera resursåtgång.

Inom Senseboard finns en gedigen erfarenhet av att leda implementationsarbete av PLM-stöd inom en rad olika branscher, bl.a telekom, fordonsindustri, byggindustri och modeindustrin.

Vi kan hjälpa er hitta rätt system och ställa relevanta krav på leverantören. Läs mer...

Product Life-cycle Management