Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Smarty has a deprecated constructor in /customers/1/9/1/senseboardinc.com/httpd.www/inc/smarty/Smarty.class.php on line 64 Senseboard Sweden | B Alsio

Bertil Alsiö

Bertil Alsiö, vVD, har arbetat inom det som nu kallas PLM sedan början av 80-talet och hans expertkunskap omfattar både hur man genomför nödvändiga förändringar i processer och arbetsrutiner liksom hur man anpassar standardsystem till kundspecifika behov och hur man förbereder och tränar en organisation till att arbeta med nya processer och nya IT-verktyg.

Bertils erfarenhet av PLM-området omfattar hela implementationscykeln från behovsanalys, förstudie och specifikationsfas till att leda implementationsteam i genomförandefasen och "roll-out" liksom långtidsunderhåll av PLM-system. Bertil har bland annat varit huvudansvarig på leverantörssidan vid PLM implementationer som genomförts hos Nokia (2002-2004) och Sony Ericsson (2004-2007). Systemen används idag av mer än 6000 användare hos Nokia och mer än 4000 användare hos Sony Ericsson. 

Bertil har lång erfarenhet av kontraktsupphandling vad gäller förhandling och kontraktshantering både på leverantörs- och kundsidan och har även erfarenhet av "outsourcing" till företag i Indien och Serbien.

Bertil är Civilingenjör inom Väg o Vattenbyggnad men har under sin 40-åriga yrkeskarriär främst arbetat inom IT-området. Bertil är en mycket erfaren ledare och har ingått i ledningsgruppen i tre olika företag och har varit avdelningschef för avdelningar med 5-50 anställda och haft ansvar för budget, resultat och resurser. Han har över 30 års erfarenhet som huvudprojektledare för implementation av affärskritiska teknik- och informationssystem (PLM) med flera tusen användare i globala företag såsom Scania, Nokia, Sony Ericsson och H&M. 

← Tillbaka

 

Bertil Alsiö

Tillbaka